HolidayPhone som erbjuder svenska konsumenter och företag billigare mobiltelefoni på utlandsresan, lanserar nu billig och lättanvänd mobiltelefoni för resenärer till USA.

Det kan vara mycket dyrt att ringa i utlandet med en medhavd svensk mobiltelefon. Detta är något som många svenskar bittert fått erfara, när telefonräkningen dykt upp i brevlådan efter resan.

Nu lanserar HolidayPhone en unik och lättanvänd lösning för svenskar som reser till USA, där resenären blir nådd på sitt svenska mobilnummer från ca 0,68kr/min och kan ringa hem till Sverige från ca 0,88kr/min.

"De senaste månaderna har det i media förekommit flera uppmärksammade fall med resenärer som fått telefonräkningar på 100 000-tals kronor efter att ha rest i USA. Med vår lösning slipper man sådana problem." säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt USA kontantkort, med en amerikansk operatör som HolidayPhone har avtal med. HolidayPhone vidarebefordrar kundens svenska telefonnummer över VOIP till kontantkortet. Därmed slipper även kunden fakturor i efterhand. Sedan i somras erbjuder HolidayPhone möjligheten att ringa billigt i Thailand.