Huawei IDEOS är Huaweis senaste smartphone som är förinstallerad med Android 2.2. IDEOS är perfekt som kontantkortsmobil. Mobilen har ett riktpris på runt 150 dollar, vilket kommer att göra den väldigt prisvärd när den släpps i Sverige.

IDEOS erbjuder användare en nedladdningshastighet på över 7.2Mb och dubbla nätverksstöd via WCDMA WiFi samt ett stort antal mobila bredbandstjänster. IDEOS fungerar också som en WiFi-router för upp till åtta enheter samtidigt.Utöver den senaste versionen av Android kommer IDEOS även utrustad med funktioner som röstuppringning, röstnavigering och möjligheten att köra applikationer från SD-kortet. Med mer än 70 000 applikationer tillgängliga via Android Market möjliggör IDEOS en mängd funktioner för kommunikation, underhållning, kontoret och ekonomi.  Huawei IDEOS lanseras i färgerna svart, gult, blått och lila och kommer att kosta mellan 100 USD och 200 USD, beroende på marknad.

"Smartphonens populäritet är ett av de viktigaste verktygen för att visa användarna den "gyllene eran av mobilt bredband”, något som är direkt kopplat till Googles strategi för mobilt internet”, säger Kevin Tao, vd för Huawei Device.

"IDEOS är ett prisvärt alternativ som förenklar tillgången till internet via mobilen. Vi är stolta över att redan ha uppnått vårt mål för 2010; att utveckla en smartphone med en fantastisk användarupplevelse i 150 USD – klassen”, säger Kevin Tao, Huawei Device.

Vi har tidigare skrivit om Huawei U7510 som redan säljs som kontantkortstelefon till ett mycket bra pris. Vi ser verkligen fram emot att IDEOS lanseras i Sverige. Det kommer snabbt att bli en populär mobil för alla som vill ha en avancerad och samtidigt billig mobil med kontantkort.