SVT Play direkt i teven hos ViasatOnDemand


SVT och Viasat tillkännagav idag ett avtal som ger Viasat rätt att sända SVTPlay till sina abonnenter via tjänsten ViasatOnDemand. Detta ger TV-tittarna möjlighet att utan extra kostnad se vad de vill när de vill ur SVTPlays utbud direkt i TVn. ViasatOnDemand är den enda tjänsten på marknaden som kan erbjuda delar av SVTPlay i HD-kvalité.

Viasats abonnenter med den inspelningsbara digitalboxen ViasatPlusHD får inom kort tillgång till SVTPlay via tjänsten ViasatOnDemand.

En nyligen släppt rapport från MMS visar att både unga och äldre i allt större grad väljer att styra över sin eget TV-tittande, även om de väljer olika metoder för att göra detta. Tittandet på inspelat material via exempelvis hårddiskboxar ökar hos äldre medan webb-TV-tittandet hos unga ökar.

– Vi är riktigt glada över att ha tecknat detta avtal med SVT. TV-tittarna i Sverige väljer att i allt större utsträckning själva styra över sin TV-konsumtion, och genom att ha Sveriges bästa Play-tjänst på vår plattform ger vi våra kunder fler möjligheter att göra detta. Det är vad vi kallar ’Underhållning på dina villkor’, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

– Samarbetet med Viasat är ett självklart steg i ambitionen att ge våra tittare nya utökade möjligheter att ta del av vårt utbud på tider som passar dem, säger Eva Hamilton, VD på SVT. SVT Play är en stor framgång på svt.se och det känns mycket bra att kunna bredda denna tjänst också till TV-rutan. Vårt mål är att hela tiden öka antalet program som publiken kan välja mellan.

Viasat OnDemand till TVn är en tjänst med växande antal filmer, serier och dokumentärer, tillgängliga för abonnenterna att titta på när de vill. Utöver Play-tjänster såsom TV3Play, TV6Play, TV8Play, TV1000Play och TV1000PlayHD erbjuder ViasatOnDemand ett stort utbud av filmer och serier som kan köpas styckvis. ViasatOnDemand är tillgänglig för Viasatabonnenter med parabol och aktiveras genom att koppla den inspelningsbara ViasatPlusHD-boxen till bredbandsuttaget.

ViasatOnDemand finns också tillgängligt som streamad TV-tjänst på nätet, www.viasatondemand.se, med både gratisutbud och ett stort urval av filmer, serier samt direktsänd sport såsom UEFA Champions League och Formel 1 som kan köpas.