HolidayPhone som gör det möjligt för privatpersoner och företag att ringa billigare på resan utomlands lägger nu till Bosnien-Hercegovina till listan på länder där man ringer billigt och blir nådd på sitt svenska nummer utan krångel.

Det kan vara mycket dyrt att ringa i utlandet med en medhavd svensk mobiltelefon. Detta är något som många svenskar på ett jobbigt sett fått erfara, när telefonräkningen dykt upp i brevlådan efter resan.

Nu lanserar HolidayPhone en unik och lättanvänd lösning för svenskar som reser till Bosnien-Hercegovina, där resenären blir nådd på sitt svenska mobilnummer och kan ringa hem till Sverige för en bråkdel av kostnaderna i jämförelse med ett medhavt svenskt SIM-kort.

"De senaste månaderna har det i media förekommit flera uppmärksammade fall med resenärer som fått telefonräkningar på 100 000-tals kronor efter att ha tagit med sig mobilen på resan. Med vår lösning slipper man sådana problem." säger Joacim Boivie, VD på HolidayPhone.

Lösningen är baserad på ett förbetalt kontantkort för Bosnien, med en bosnisk operatör som HolidayPhone har avtal med. HolidayPhone vidarebefordrar kundens svenska mobilsamtal över VOIP till kontantkortet. Därmed slipper även kunden fakturor i efterhand. Sedan tidigare erbjuder HolidayPhone möjligheten att ringa billigt i Thailand och USA.