Mobilt bredband från 3 blir nu ännu snabbare. Som enda operatör i Sverige erbjuder 3 den senaste HSPA Evolved-tekniken med 21 Mbit som teoretisk topphastighet. Den nya högre hastigheten finns nu tillgänglig i hela Storstockholm, i Göteborg, i Malmö / Lund och i Karlskrona.För snart ett år sedan lanserade 3 HSPA Evolved som en av de första operatörerna i världen. Nu finns den nya tekniken tillgänglig för 3s Bredband Max-kunder i Storstockholm, i Göteborg, i Malmö-Lund och i Karlskrona.

- Vi var först med att lansera mobilt bredband och tre år i rad har tidningen Mobils tester visat att vi har det snabbaste nätet. Nu lägger vi i en högre växel, höjer hastigheten och ökar försprånget till konkurrenterna ytterligare, säger Peder Ramel, koncernchef på 3.

HSPA Evolved som ibland också kallas HSPA+ är nästa generation av HSPA-tekniken. I första versionen ger HSPA Evolved teorietiska datahastigheter upp till 21 Mbit, vilket betyder att en användare kan förvänta sig praktiska hastigheter upp till 16 Mbit, ungefär 60 % snabbare än övriga nät för vanligt mobilt bredband.

Kommande versioner av HSPA Evolved kommer att erbjuda hastigheter om först 42, sedan 56 och slutligen 168 Mbit.

Tre erbjuder mobilt bredband både som kontantkort och med abonnemang.