Nu finns INQ Mini 3G mobilen med kontantkort i Sverige hos Tre. INQ Mobile är ett innovativt och prisvärt märke med mobiler är optimerade för sociala medier. Det relativt nystartade företagets första modell, INQ1, blev tidigare i år utsedd till världens bästa mobil på GSM World-mässan. 3 är ensam på den svenska marknaden att sälja INQ.

Den första INQ-modellen som lanseras är INQ Mini 3G, som trots sitt format är den mest kompletta sociala mediemobilen på den svenska marknaden - till bråkdelen av kostnaden för en smartphone.Genom endast ett klick nås de mest utvecklade Facebook och Twitterapplikationerna för mobiler samt Skype, MSN WL och push mail från Gmail, Hotmail och Yahoo! Mail. I den multifunktionella adressboken visas inte bara kontaktpersonernas telefonnummer utan också löpande statusuppdateringar och alla kontakters profilbilder integreras automatiskt från Facebook.

De händelser som sker i användarens olika sociala medier, exempelvis poke, tweet eller skickade meddelanden, visas direkt på skärmen. INQ Mini 3G kan synkroniseras med iTunes, Windows Media music samt överföra video och foton direkt från datorn. Mobilen är dessutom extremt snabb genom Turbo 3G.

INQ Mini 3G kommer att finnas i alla 3s butiker och återförsäljare från den 26 oktober. 3 erbjuder ett specialabonnemang för INQ-mobilerna, 3Pott 149 - där fri mobilsurf ingår tillsammans med en mobil för 0 kr. Kontantpriset för INQ Mini 3G är 995 kronor vid köp av startpaket och kontantkort från 3. Med 3Vänner 69 kr/mån och 3Pott 99 ingår också mobiltelefonen utan extra kostnad.