Holiday Phone är ett nytt kontantkort för dig som vill ringa billigt i Thailand med din mobil och samtidigt kunna ta emot samtal på ditt vanliga svenska mobilnummer. Med HolidayPhone kan du som är på semester i Thailand bli nådd på ditt vanliga nummer och ringa hem nästan lika billigt som om du vore hemma i Sverige.Det kan kosta skjortan att ringa när du är utomlands och vem tar inte med sig mobilen på semestern idag? Du vill kunna få tag på andra i ditt resesällskap om ni kommer bort från varann, bli nådd av nära och kära där hemma på ditt vanliga mobilnummer, eller skicka MMS från stranden i Thailand till avundsjuka vänner. Detta kan tyvärr innebära att din planerade resebudget blir åtskilliga tusenlappar dyrare när du efter resan får telefonräkningen. HolidayPhone lanserar nu produkten som ger dig kontroll över mobilkostnaderna på resan.

HolidayPhone gör att du enkelt kan bli nådd från ditt vanliga mobilnummer och ringa hem på semestern - till ett mycket lägre pris! Du köper ett startpaket (SIM-kort) som du laddar med pengar och enkelt kan använda på semestern. Inga krångliga installationer eller nedladdningar - du blir nådd på ditt eget nummer och kan ringa billigt hem till Sverige. Och framförallt: SIM-kortet förskottsbetalas till en låg fast kostnad vilket gör att du slipper en otrevlig och svåruppskattad kostnad i efterhand.

SIM-kortet är ett vanligt lokalt SIM-kort från en thailändsk operatör som Holiday Phone har avtal med. Till detta vidarebefordrar företaget all inkommande trafik från ditt svenska mobilnummer. Det enda du behöver göra innan avresan, är att göra en enkel vidarebefordran av ditt svenska nummer till ett svenskt 08-nummer enligt anvisningarna i det välkomstbrev du får på posten tillsammans med SIM-kortet. Sen sköter HolidayPhone resten!

Grundare till HolidayPhone är serieentreprenören Joacim Boivie med en lång bakgrund inom mobil- och internetbranschen, som tidigare grundat bl.a Mobispine AB (noterat på Aktietorget) och BytaLya.com (såldes till ett norskt mediebolag 2005). Som partners i bolaget finns även två andra framgångsrika serieentreprenörer; Magnus Wiberg (tidigare bl.a grundare till Pricerunner.com) och John Elvesjö (grundare av bl.a Tobii Technology AB).

- Jag upptäckte när jag själv bokade en resa med familjen till Thailand förra hösten, hur dyrt det skulle bli att ta med sig telefonen på semestern. Då jag även ville kunna bli nådd på mitt vanliga nummer, letade jag efter en billigare lösning, men de enda alternativen jag hittade var krångliga och krävde nästan att man var dataingenjör för att förstå hur man skulle göra. Jag tänkte att det måste gå att kunna ringa billigt – och bli nådd på sitt vanliga nummer utomlands på ett enkelt sätt, utan krångel. Då föddes tanken till HolidayPhone som jag nu vill låta andra ta del av, säger Joacim Boivie.