Devicom har lanserat MyCosmik, ett programvara för mobiltelefoner som hjälper resenärer att spara minst 75% på sina kostnader för mobil roaming - både på inkommande och utgående samtal. Det är en helt unik möjlighet att ringa billigt utomlands.

"Vi uppskattar att kostnaderna för mobil roaming kan uppgå till närmare 25% av de totala resekostnaderna för företag över hela världen. Eftersom MyCosmik minskar roamingkostnaderna med 75% kan företagens resekostnader minska med ungefär 20%" säger Devicoms CEO Paul Derly.

MyCosmik fungerar i ett första skede på de flesta Java- och Symbianbaserade mobiler och riktar sig till en början till användare från EU-länderna, USA och Kanada. Dessa användare kan utnyttja tjänsten i de flesta av jordens länder för att minska sina roamingkostnader.

Användare med bärbara datorer kan ladda ned ytterligare ett programvara, MyCosmik Wifi, som gör det möjligt för dem att koppla upp sig på för närvarande 40 000 trådlösa surfzoner "Wifi hotspots" i 60 länder. Förutom att detta ger mycket lägre kostnader för trådlös kommunikation, ökar säkerheten för användarna. De behöver inte lämna ut känsliga kreditkortsuppgifter varje gång de vill surfa, utan loggar bara in med sitt konto hos MyCosmik.

Detta betyder att Devicom tar steget in på den globala marknaden för mobila roaming som uppskattas vara värd 150 miljarder dollar. Företaget har också ansökt om ett internationellt patent hos The U.S. Patent Office för programvaran MyCosmik.

Om MyCosmik

MyCosmik fungerar tillsammans med användarnas existerande mobilabonnemang, de behöver varken byta leverantör eller telefonnummer. Det faktum att användarna kan nås på sitt egna mobilnummer även när de reser och samtidigt spara mer än 75% av kostnaden på både inkommande och utgående samtal gör att MyCosmik sticker ut från andra roamingtjänster på marknaden. MyCosmik är också unik i det att tjänsten uteslutande använder sig av det traditionella GSM-nätet och inte mobilt Internet vilket ger perfekt ljudkvalitet enligt vår referensgrupp och förhindrar att användarna får betala dolda kostnader för datatrafik.

Devicom planerar att marknadsföra MyCosmik direkt till företagskunder i EU-länderna, USA och Kanada med hjälp av kostnadseffektivitetskonsulter, återförsäljare som flygbolag, resebyråer, kreditkortsföretag och biluthyrningsföretag.

"Devicom kommer också att göra MyCosmik tillgängligt via mobiltelefontillverkares egna webbutiker, genomföra webbkampanjer, delta i bloggar och vi kommer att marknadsföra tjänsten genom affiliateprogram. Vi kommer också regelbundet att släppa nya versioner av programmen för andra plattformar och enheter, så att MyCosmik kommer att bli tillgängligt för allt fler användare," säger Jennings Segura, marknadschef för MyCosmik.

För dig som vill ringa billigt till utlandet när du är hemma i Sverige så erbjuder Devicom ett vanligt kontantkort som heter Superstar Mobile.