Kontantkort Startpaket presenterar The Phone House summering av 00-talets mest tongivande mobiltelefoner, de modeller som har drivit utvecklingen inom branschen vidare.

Under den senaste tio åren har väldigt mycket hänt på mobiltelefonmarknaden och för The Phone House som har sålt mobiltelefoner sedan 1984 så har produktutvecklingen det senaste decenniet varit otroligt intensiv. 

– Vi har gått från portabla telefoner till enheter som närmar sig små datorer, idag är du ständigt uppkopplad med mobiltelefonen som blivit ett viktigt arbetsredskap eller ren underhållningsmaskin, säger Max Rydahl, Produktchef, The Phone House.

The Phone House har valt ut de viktigaste mobiltelefonerna som på något sätt satt avtryck på branschen, antingen drivit teknikutvecklingen vidare eller har stått för en exceptionell försäljning. Modellerna är här listade utan rangordning.

2000 - Ericsson R310 även kallad ”Hajfenen” blev en kulttelefon och skapade stor efterfrågan bland hantverkare, skogsarbetare, bönder och andra yrkesgrupper med stora krav på stöt och fukttålighet.

2000 - Nokia 9210 Communicator
var vad man skulle kunna kalla en tidig smartphone när den kom i början av decenniet.  Den hade färgskärm och med 9210 Communicator kunde man bland annat faxa och många affärsmän uppskattade telefonen.

2000 - Nokia 3310 blev en av världens bäst säljande mobiltelefoner och var en telefon med hög kvalitet, det gick även att byta ut skalen till den. Uppföljaren 3330 kom senare med WAP-funktion.

2001 – Ericsson/Sony Ericsson T68 var den första mobiltelefonen med färgskärm. Modellen blev en försäljningssuccé för Sony Ericsson som precis hade bildats och var inne in en känslig övergångsperiod.

2003 - Sony Ericsson T610 hade en stilren, klassisk design och skulle bli en långlivad succé för Sony Ericsson som var i stort behov av ännu en storsäljare. T610 var den första massproducerade mobiltelefonen med VGA-kamera.

2003 - Samsung E700 blev snabbt den första storsäljande fliptelefonen och var en stor framgång för Samsung som på allvar blev en aktör på den svenska mobiltelefonmarknaden.

2004 - Sony Ericsson Z1010 var den första telefonen med stöd för både GSM och 3G.

2005- Sony Ericsson K800 var den första Cybershotmobilen och hade en kamera på med 3,2 megapixlar. K800 fick bra kritik för kvalitén på den inbyggda kameran och efter K800 försökte alla mobiltillverkarna slå varandra i antalet megapixlar i mobilkameran.

2005 - Sony Ericsson W800 var den första Walkmanmobilen och satte fokus på musik i mobilen och självklart fanns det en 3,5 mm plugs ingång  på telefonen.

2007 - Apple iPhone har satt standarden för hela touchtelefonsegmentet med sitt användarvänliga operativsystem. De flesta tillverkare har idag tagit fram en eller flera touchmodeller som har omnämts som ”iPhonedödare” men ännu har ingen lyckats överträffa Apple.

2007 – Nokia N95 hade en sofistikerad teknik när den lanserades, den hade en inbyggd GPS, musikspelare och man kunde även surfa med den. N95 har stått sig väl i den teknologiska utvecklingen.

2009 – Sony Ericsson Satio är den första mobiltelefonen med en 12-megapixelkamera som slår igenom på en bred marknad.

2009 - HTC Magic blev den första androidmobilen som slog igenom försäljningsmässigt hos en större målgrupp.

Det är intressant att se att de flesta mobilerna på topplistan är dyra mobiler som sålts med främst abonnemang. Men Nokia 3310, den riktiga storsäljaren såldes främst med kontantkort, där man fick mobilen med startpaket till ett mycket bra pris.