Google och Wikipedia anmälda till Finansinspektionen

YCDBSOYA Ltd med Mikael E. Widegren som kontaktperson har anmält Google, Wikipedia och Wapedia till Finansinspektionen. Nedan är pressmeddelandet som de har skickat ut. Är det på allvar eller inte?


Google, Wikipedia och Wapedia anmälda till Finansinspektionen !
Global Marketing YCDBSOYA Ltd

2010-10-30 19:19

From: Mikael E. Widengren Sent: Saturday, October 30, 2010 7:08 PM To: martin.andersson@fi.se Subject: Anmälan !

Mot bakgrund till att Google är ett börsnoterat företag och Finansinspektionens uppgift är att se till att företag följer de lagar och förordningar som reglerar deras verksamhet.

Lämnas härmed en anmälan mot Google, Wikipedia och Wapedia.

Bakgrund till anmälan är följande:

Frågan är om inte Google, Wikipedia och Wapedia genomför det största bedrägeriet på Internet ?

Wikipedia - uppslagsverket som skrivs av allmänheten.

Wikipedia är ett icke vinstdrivande projekt som skapats för syftet med fri spridning av kunskap och vetande. ”Ditt bidrag hjälper till att hålla Wikipedia igång”.

Wikipedia bygger upp en till synes ideell verksamhet & ber snällt om bidrag. Många vaggas in i god tro och tycker säkerligen att det är lite fint att vara med där. Sedan gör man den mobila varianten med samma typ utav information där man säljer reklam på allt, om allt & alla.

Vi har nyligen uppdaterat en hel del. Wikipedia tog bort informationen ett flertal gånger & man gav som svar att detta var reklam, att jag som person var partisk då det gällde min fru & inte på något som helst sätt objektiv. Då tittade jag lite närmare på ett antal andra artister som hade mycket mer information. När jag påtalade detta, att ”dessa artister” fick ha detta på sin sida & att jag bara byggde på samma sätt som alla andra med samma typ utav information. Då spärrade de mig ett otaliga gånger. Sedan påtalade vi att vi ville att de skulle ta bort allt som stod på sidan om man nu inte fick bygga såsom andra hade gjort & ha saklig information där. Detta gjorde de inte heller. Vi raderade då allt & då lade de in allt omgående igen. Sedan så får man se den mobila varianten med exakt samma information som ”vi” nyligen uppdaterat, är densamma, fastän där säljer man ”reklam” såklart.

Visste alla om att samma information kommer på den mobila varianten Wapedia med alla olika typer av reklam skulle nog inte folk längre tycka att det är så fint att vara med i Wikipedia. Dessa säger sig inte ha någon som helst koppling till varandra & absolut inte tjänar några pengar från Wapedia. Detta är rätt genomskinligt. Är man seriös tillåter man inte att Wapedia har samma typ utav information. Sedan när man uppdaterar Wikipedia ändras även Wapedia.

Google ligger säkerligen bakom då de säljer reklam åt sina kunder på Wapedia. Google är de stora vinnarna & de skulle inte sälja reklam på Wapedia om detta inte vore lönsamt.

Wikipedia får dessutom säkerligen en massa inbetalda bidrag. Sedan att Wapedia tjänar stora pengar förstår väl de flesta. Frågan är nu ”hur” mycket de tjänar på Wikipedia & Wapedia. Google kommer knappast berätta eller läcka ut den informationen då summorna skulle bli skyhöga i vinst.

Namnlag (1982:670)

23 § Den som gör intrång i någon annans rätt till ett egenartat efternamn är skyldig att ersätta den andres skada, om han eller hon har insett eller borde ha insett att förfarandet var till nackdel för denne. Vid bedömande om och i vad mån skada har uppstått skall hänsyn tas även till lidande och övriga omständigheter av annan än rent ekonomisk betydelse.

Om bedrägeri och annan oredlighet.

https://lagen.nu/1962:700#K9

Här finns information om som belyser ämnet väl. Skillnaden är väl att Facebook har avtal med alla & envar. Det har varken Wikipedia, Wapedia eller Google

http://www.affarsvarlden.se/affarsjuridik/article817016.ece

Detta är en skandal! Google gör enorma övertramp med ”Wapedia”! Den sk fria Mobila Encyklopedin! Google gör reklam på artisters namn som är upphovsrättsskyddade. Wikipedia har ingen reklam & de kallar sig ”uppslagsverket” som skrivs av & för allmänheten.

Namnet ”Angelique Widengren” är upphovsrättskyddat.

Avtal med Warner Chappell Music Scandinavia AB, STIM & SAMI.

Det är absolut inte tillåtet att eller publicera något utan upphovsmannens tillstånd. Inte heller är det tillåtet att använda forum som redskap för sådan spridning.

Wapedia bygger på samma information som finns på Wikipedia. Men Google säljer sina kunders annonser på Wapedia. Hela idén går ut på att komma så högt som möjligt i Google & alla andra sökmotorer för att Google skall kunna sälja sin reklam utan att ens behöva betala 1 krona för det, eller dela med sig utav intäkterna.

Här kan man se hur de går tillväga!

Wikipedia Utan reklam: http://sv.wikipedia.org/wiki/Angelique_Widengren

Wapedia Med reklam: http://wapedia.mobi/sv/Angelique_Widengren

Mikael Persbrandt är bara ännu ett utav de kända profilerna & ansiktena som dessutom professionellt gör TV & Radio reklam & vid dessa tillfällen får betalt men i detta sammanhang inte 1 krona. En annan bit är att många kända profiler inte vill förknippas med en viss typ utav reklam då det strider mot deras inre tankegång & leverne, dessutom helt gratis medverka utan sin vetskap. Man frågar då dessutom sig om bolagen som har köpt den kända profilens ansikte & tid blir så glada över att konkurrerande bolag har sin reklam i samband med dennes ansikte & namn.

http://wapedia.mobi/sv/Mikael_Persbrandt

http://wapedia.mobi/sv/UNICEF

Jan Guillou gör numera reklam för "Flörta för stunden eller livet hos Spray Date. Bli medlem gratis!" "Hitta romantik på eDarling.se - bli förälskad för livet. Testa nu!" Ta Chansen & Dejta Underbara Ryska Kvinnor. Gratis medlemskap! www.RussianEuro.com är bara några vi tittat på & där förundras man över om Jan själv ens känner till detta & verkligen vill medverka i den typ utav sidoreklams uppslagsverk.

http://wapedia.mobi/sv/Jan_Guillou

Statsministern blir säkert inte heller glad i detta reklamsammanhang. Detta är väl knappast en statsministers önskan & arbete, att synas med sitt namn/ansikte i tex. hamburgerreklam som Google tjänar stora pengar på. Knappast det svenska folkets stora önskan eller våran statsminister Fredrik Reinfelts. 

http://wapedia.mobi/sv/Fredrik_Reinfeldt

Det tar inte lång tid innan annonsörerna förstår att de kan synas tillsammans med kända namn & därmed kan man då undra vad självaste justitieministern tycker om att hon förekommer med sidoreklam såsom erotiska produkter osv.

http://wapedia.mobi/sv/Beatrice_Ask

Kända advokater förekommer. De gillar säkert att man nyttjar deras namn & visar reklam.

http://wapedia.mobi/sv/Leif_Silbersky

Vi har flertalet artister som är väldigt upprörda över att deras namn syns i reklamsammanhang utan deras tillstånd & framför allt utan ersättning från Google. Detta gäller då även för alla de företag som finns med i Wikipedia & numera även med reklambaserade Wapedia.

Investor.

http://wapedia.mobi/sv/Investor

Familjen Wallenberg.

http://wapedia.mobi/sv/Wallenberg

SEB.

http://wapedia.mobi/sv/Skandinaviska_Enskilda_Banken

Det är bara för Google att söka tillstånd eller träffa en uppgörelse med alla & envar som de gör reklam hos om de nu hade tänkt fortsätta i den här tappningen. I annat fall kan de riskera stora skadestånd.

Viacom ägare till flera av USA:s mest kända kabel-tv-kanaler, har stämt internetjätten Google, ägare till Youtube, på mer än en miljard dollar för upphovsrättsbrott.

http://www.dn.se/ekonomi/youtube-stams-pa-miljarder-for-brott-mot-upphovsratten-1.624565

Det är möjligt att rättsstriden eskalerar mot Google nu, om andra som anser sig drabbade följer efter. Upphovsrätt är en form av äganderätt. Men upphovsrätten är till stora delar dispositiv, vilket innebär att den går överlåta eller avtala bort. Här kan man söka & se vilken reklam man syns tillsammans med, under sitt namn eller företagsnamn.

http://wapedia.mobi/sv/

Även Finansinspektionen tjänar numera Googles syften & Google säljer reklam på Finansinspektionen & allt ni i övrigt står för. Hoppas Finansinspektionen kan sätta sig in i huruvida Google följer gällande regler som ett börsnoterat företag. För om så inte är fallet, bör man säkerställa att de har pengar kvar, om de blir stämda på skadestånd. Deras börsvärde lär sjukna väldigt snabbt & en mängd aktieägare kommer att förlora en hel del pengar. Då är frågan om inte det blir Internets största skandal.

http://wapedia.mobi/sv/Finansinspektionen

Det är av en väldigt stor vikt att få veta om detta är helt lagligt. I sådant fall kommer dörren öppnas för andra som kommer att kunna tjäna pengar på samma sätt som Wapedia, Wikipedia och Google.

Mikael E. Widengren

E-post: mikael.e.widengren@ycdbsoya.com